plachetnice

Mayská tradice je známá mistrovstvím v práci s rituálním ohněm, ohňovými ceremoniemi, nazývanými také „ofrendy“. Podle mayského kalendáře nese každý den jedinečnou energii, která nám dává potenciál pokročit s určitými oblastmi svého života, ať v materiálním světě, tak i ve spirituálním. Ofrendy se tedy dělají nejčastěji podle energie dne, kdy nám dávají nejlepší možnost uzdravit či harmonizovat právě oblast, které se daný den týká.

Pátek 4.10 je v energii KAN – opeřený had, božská jiskra, hbitost

Energie Kan je velmi silná. S opeřeným hadem se zaměříme se na to, abychom plynuli, nestagnovali, dokázali jít k našemu cíli. V životě nic není statické, vše se mění každým momentem, životní proces jde ve spirále a po ní stoupáme den za dnem. Občas ale neposloucháme naše vnitřní já a to, co bychom měli udělat. Uvnitř víme, co je pro nás dobré a kam bychom měli směřovat, ale nechceme to slyšet nebo to odsouváme na „později“. Tím se ale dostáváme do nerovnováhy, vytváříme napětí a stáváme se nepřítelem sami sobě. Tato ceremonie nám dodá sílu a vítr do plachet pohnout s věcmi, které stagnují a tím nám škodí. Je to den vhodný pro očištění od toho, co již nepotřebujeme, usmíření či odpuštění a nabrání síly k tomu, udělat ve svém životě změny (v partnerských vztazích, rodině, práci, bydlení…) ve všem, kde bychom potřebovali nabrat vítr do plachet k životu v harmonii, v souladu se sebou.

Po ceremonii proběhne sdílení, abychom dokázali porozumět, co při obřadu proběhlo, co jsme dostali. A obřad oslavíme také společným jídlem (pozdním obědem, který je již v ceně).

Ceremonie probíhá venku.

Rituál je vhodný i pro rodiče s dětmi. Děti do 13 let mají vstup zdarma.

Program bude tlumočený do českého jazyka.

Harmonogram: Začátek v 10 hod. Konec očekáváme cca v 16-17 hodin.

Místo konání: Centrum Kairos, Bukovina 53, Mírová pod Kozákovem

Doprava: Účastníci dostanou tabulku pro organizaci spolujízdy, případně, pokud byste se neměli na místo jak dostat, zajistíme vyzvednutí na nádraží v Turnově (autobusovém/vlakovém, nachází se vedle sebe).

Cena:
1500 Kč při platbě alespoň 7 dní předem, do 27.9.2024
1800 Kč při pozdější platbě
Cena zahrnuje ceremonii, pronájem prostor, tlumočení, lehkou svačinu a pozdní oběd po ceremonii.

Zastáváme názor, že možnost zúčastnit se ceremonie nemá být omezená finanční situací. Pokud máte zájem o ceremonii, ale v účasti vám brání špatná finanční situace, neváhejte nám napsat o slevu.

Fotografie z ceremonie při minulé návštěvě taty a nany v Čechách:

S sebou: Na ceremonii prosím přivezte dvě bílé svíčky (nebo žluté přírodní ze včelího vosku), svazek květin pro přípravu oltáře (mohou být i luční nebo ze zahrádky apod.), pokud můžete svazek bylin sušených nebo čerstvých (rozmarýn, šalvěj, routa, pelyněk, řebříček… )  a dále cokoliv, co budete cítit jako vhodný dar ohni a posvátným energiím. Třeba med, semínka, pryskyřici, svíčky, květiny, čokoládu, cukr, barevné bonbóny bez obalu, likér…)

Nana Lucia a Tata JuanO mayských stařešinech: Tata Juan Leon a nana Lucia Raymundo, jsou dva mayští kněží, stařešinové kmene Quiche. Pocházejí z Guatemaly, z oblasti, ve které jsou dodnes každodenně praktikovány původní tradice mayské kultury, a nyní žijí v Mexiku, propojují tedy mayské tradice obou těchto zemí. Uchovávají původní vědění v oblasti mayských ohňových ceremonií, mayské kosmovize, symbolů a způsobů léčení.

Akci pořádáme ve spolupráci se Simonou Mariel.

Přihlášení: Přihlaste se prosím vyplněním formuláře níže. Po odeslání rezervace vám přijde do emailu potvrzení rezervace se všemi podrobnostmi i údaji k platbě.





Odesláním formuláře vyjadřujete souhlas s obchodními podmínkami.
Potvrzení rezervace Vám zašleme během krátké doby po odeslání rezervace.