pozvanka V miru

Téma míru je v dnešním světě více než aktuální. A to na více rovinách než nás může na první pohled napadnout…

Otázka míru či „smíru“ se týká našeho vnitřního světa a vztahu samých k sobě. Je aktuální pro každého člověka na úrovni mezilidských vztahů – partnerských, rodinných, přátelských nebo pracovních. Je zde samozřejmě rovina míru a vztahů mezi národy, rasami či náboženstvími. Ale týká se to také našeho lidského vztahu s přírodou, se zvířaty, se Zemí….

V této zlomové době svolal spolek Alopé Setkání pro mír. Do společného kruhu usednou nositelé tradiční moudrosti z různých zemí, aby společně hledali odpověď na otázku, co je potřeba, aby se na Zemi mohl vrátit mír. Zúčastní se šamanka ze Sibiře, mayští kněží z Mexika, ale také duchovní učitelé a šamani z Turecka, Německa nebo Francie.

Nadační fond Sarava foundation společně se spolkem Alopé otevírá prostor pro sdílení podnětů a vhledů, které ze setkání vzejdou, na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což jsme rádi přijali. Mladá generace a studenti jsou nositelé změny. Právě u nás v historii to známe velmi dobře. A tak nám dává nám velký smysl přinést semínka, zprávy a vhledy z mezinárodního Setkání pro Mír právě do tohoto prostoru – prostoru, kde se setkává mladá generace, které budeme předávat tento svět a ona ho bude tvořit a vést dál… do prostoru, který byl v minulém roce zasažen násilím a tak nám všem připomněl potřebu míru, smíru a myšlenek jak tvořit mír nejen ve světě, ale i v sobě. Protože mír se týká nás všech a každý k němu můžeme svým vlastním způsobem přispět…

Zisk z této přednášky jde na finanční podporu Setkání pro Mír. Pokud se zúčastnit nemůžete, ale rádi byste setkání podpořili, můžete tak učinit darem na účet spolku Alopé na č. účtu 2201453849 / 2010 nebo prostřednictvím aplikace Darujme na našich stránkách.

Za vaši účast na přednášce nebo vaší finanční podporu Setkání pro Mír děkujeme! 🙏

Akce bude tlumočená do češtiny.

Kdy?

  • 23. září od 18:30 do 21:00 hodin

Kde? 

  • Filozofická fakulta, nám. Jana Palacha 2, Praha

Registrace a vstupenky

  • Vstupenky je možné zakoupit přes postál smsticket.cz
    Ceny:
    základní vstupné: 355 Kč
    student/důchodce: 277 Kč
    hluboko do kapsy: 199 Kč
    podporuji: 555 Kč
  • Vstupné na místě bude 400 Kč

 

Koupit vstupenky zde

 

Online vysílání

Díky spolupráci s Aktivací potenciálu je možné sledovat setkání také online v reálném čase. Registrovat se na online přenos se můžete na stránkách Aktivace potenciálu.

 

Registrovat se na online přenos

Facebook událost

FB událost najdete tady

Na přednášce vystoupí:

Ludmila OjunLudmila Oyun je šamanka ze Sibiře, z republiky Tuva. Řadí se mezi tzv. dědičné šamany, v její rodové linii z matčiny i otcovy strany se vyskytovaly šamanky. Praktikuje po generace předávané šamanské způsoby léčení, šamanské rituály, způsoby očišťování, věštění z kamenů či používá tzv. tuvinský horoskop. Při svých zahraničních cestách se prostřednictvím přednášek, seminářů i obřadů dělí o dědictví svých předků.

 


Nana Lucia a Tata JuanTata Juan Leon a nana Lucia Raymundo, jsou dva mayští kněží, stařešinové kmene Quiche. Pocházejí z Guatemaly, z oblasti, ve které jsou dodnes každodenně praktikovány původní tradice mayské kultury, a nyní žijí v Mexiku, propojují tedy mayské tradice obou těchto zemí. Uchovávají původní vědění v oblasti mayských ohňových ceremonií, mayské kosmovize, symbolů a způsobů léčení.

 


GritGrit Einsiedel je německá terapeutka hlubinné psychologie. Specializuje se na práci s dětmi a dospívajícími a na léčbu traumatu. V USA se učila v linii medicinmanské tradice národu Dineh (Navajo). V Koreji byla zasvěcená do místních šamanských tradic. V Tuvě studovala u sibiřských šamanů.

 

 


JanJan František Bím je poutník a průvodce krajinami vnějšími i vnitřními, facilitátor kruhové komunikace a lektor meditací. Jeho vize byla jednou z inspirací vzniku Alopé, z.s.

 

 

 


TayenDaniela Tayen Smutná je průvodkyně ženskou mystickou tradicí a spojením s přírodou. Skrze své tvoření předává moudrost rozličných tradic a kultur i schopnost naslouchat přírodě a vnitřnímu vedení. Je členkou spolku Alopé, z.s.

 

A další.


 

Tuto akci pořádáme společně s nadačním fondem Sarava foundation a Peterem Bartalem.

 

Vstupenky kupte online zde