slunce nad hlavou

Zaznamenali jsme v posledních měsících zvýšené dění v mezinárodním poli domorodých Stařešinů. Především nás oslovilo vyzvání ke společné celosvětové ceremonii na letní slunovrat, se kterým natolik souzníme, že jsme se rozhodli zapojit se a svolat české online slunovratové setkání.

 

 

Vše začalo již v lednu 2023, kdy se sešel “The Council of Indigenous Sages of Columbia” (Kruh Domorodých Moudrých Kolumbie”) na setkání nebývalé velikosti i významu. Sešlo se přes 400 Stařešinů a vyzvali domorodé komunity po celém světě k synchronizovaným ceremoniím se záměrem zvýšit vibrace na Zemi a harmonizovat vztah lidstva s přírodním světem.

Jsme v bodě předpovězeném dávnými proroctvími. Nastal čas pro lidstvo znovu probudit naše hluboké propojení s Matkou Zemí a harmonizovat náš vztah s posvátnými rytmy života.

Země nám byla předána předchozími generacemi a svěřena do péče. A my ji zase předáme dalším generacím. A je jen na nás, v jakém stavu ji předáme dál.

Jak říkají zástupci přírodních národů, svět a vlády jsou dnes bohužel v chaosu a nedokážou navrátit rovnováhu, kterou současný svět tak moc potřebuje. Ale lidé mají sílu tuto změnu iniciovat a uskutečnit.

A tak domorodé národy svolávají lidi z celého světa ke společné ceremonii, oslavě, zastavení, kontemplaci synchronizované v čase na tento letní slunovrat, abychom oslavili a znovu obnovili naše spojení s přírodou a jejími rytmy… a abychom ve společné ceremonii, písních a slovech “zahalili Zemi do přikrývky míru”.

 

Proč právě na letní slunovrat?

Slunovraty a rovnodennosti jsou součástí původního přirozeného rytmu, ve kterém plyne Země i vesmír kolem nás. Jsou to důležité body v čase, které jsou vnímány, ctěny a oslavovány všemi původními kulturami.

Proč právě ceremonie?

Pacha K’anchay z Jižní Ameriky říká, že během cemonie se lidé “stávají nádobou pro energie Země a tvoření”. A tak je společná celosvětová ceremonie ve stejném čase způsob, jak koncentrovat tuto energii a vyslat mocnou vlnu léčivých vibrací a iniciovat změnu ve společnosti a v lidském vědomí.

Připojte se k záměru obnovení míru a rovnováhy na Zemi a prohloubení vztahu lidí s přírodou a sítí života.

Kdy?

  • Letní slunovrat nastává ve čtvrtek 20.6. ve 22:50.
  • Naše online vysílání začne 20. 6. ve 21:21 hodin. 

oltar s Matkou ZemiKde? A jak?

  • Můžete se připojit v čase slunovratu písní, myšlenkou nebo uctěním míru a přírody.
  • Účastí na setkání pořádaném z Hawaiie se Stařešiny z celého světa (v angličtině). Bližší info a link na Zoom najdete zde: https://kaiaulu.earth/solstice2024
  • Na společném setkání pořádané spolkem Alopé (v češtině) online přes Zoom. 

Jak se připojit na české online vysílání?

  •   vysílat budeme 20.6. od 21:21 hodin
  •   online setkání proběhne přes Zoom na tomto odkazu: Letní slunovrat: Setkání pro mír a znovu-obnovení rovnováhy na Zemi
  •   Meeting ID: 882 5221 6543, Passcode: love
  •   není potřeba se nikam přihlašovat, můžete se rovnou připojit, setkání je zdarma
  •   na setkání si prosím nachystejte svíčku a zápalky/zapalovač

 

Jeden z pořadatelů této iniciativy Mamo Lorenzo Izquierdo Arroyo říká:

“Nejdeme proti ničemu, jen necháváme růst světlo v našich srdcích, světlo v našich myšlenkách… a když to synchronizujeme, vytvoříme frekvenci, díky které temnota ztratí sílu.”

Jinými slovy, pokud chceme vrátit mír a rovnováhu na Zemi, potřebujeme se jimi nejdřív sami stát.

Těšíme se na společné propojení v tento jedinečný okamžik,

Tayen, Jana, Honza a Gábi